Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پس از انقلاب اسلامی و هم‌زمان با گسترش دانشگاه‌ها و تاثیر‌گذاری آن در لایه‌های مختلف جامعه، انسان سازی و توجه به ابعاد معنوی نیز به اهداف اصلی دانشگاه در جامعه اسلامی تبدیل شد تا زمینه شکل گیری تمدن نوین اسلامی فراهم شود. بر همین اساس، سندی تحت عنوان «سند اسلامی شدن دانشگاه ها» از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین و به وزارتخانه های بهداشت و درمان، علوم و تحقیقات و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی ارسال شد تا آموزش عالی کشور، به مبدأ برای تحولات علم و فرهنگی تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه آزاد اسلامی نیز نزدیک به 40‌درصد بار آموزشی عالی کشور را با داشتن حدود 1میلیون 300هزار دانشجو بر دوش می‌کشد. به همین دلیل، پیاده‌سازی سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها در این دانشگاه می‌تواند منشأ تحولات گسترده در حوزه‌های مختلف باشد و مسیر کشور را برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی فراهم کند.

گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز در نظر دارد طی گفت‌و‌گو با معاونان فرهنگی واحدهای دانشگاهی سراسر کشور به عنوان متولیان اصلی پیاده سازی سند اسلامی شدن دانشگاه، راهکارها، ظرفیت ها، سیاست‌ها و چگونگی پیاده‌سازی این سند را بررسی کند.

در همین راستا، امان الله پیشوا معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره فعالیت‌های این واحد در حوزه سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها اظهارکرد: مهم ترین بحث در سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، موضوع فرهنگی و تربیتی است که مسئولان آموزش عالی باید توجه ویژه‌ای را به آن داشته باشند.

وی افزود: مسئولان فرهنگی و آموزش عالی باید نگاه عمیقی را به سند اسلامی شدن دانشگاه ها داشته باشند و برای اجرای آن، تحولات زیربنایی را ترتیب دهند. خوشبختانه مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی رویکرد جدیدی را در حوزه پیاده سازی مبانی سند اسلامی شدن دانشگاه ها در دستور کار قرار داده است که تمامی واحدهای دانشگاهی باید در این راستا حرکت کنند.

اجتناب از فعالیت‌های ازهم گسیخته

پیشوا ادامه داد: فعالیت‌های جداگانه و از هم گسیخته، اثر چندانی را اجرای سند اسلامی شدن دانشگاه ها ندارد؛ مسئولان آموزش عالی کشور باید فعالیت های خود را برای عملیاتی کردن این سند، به صورت یک پارچه انجام دهند و برای آن برنامه ریزی مدون داشته باشند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال تصریح کرد: مهم ترین اقدامی که می توانیم در حوزه فرهنگ و تربیت دانشجویان انجام دهیم، انجام فعالیت‌های فوق برنامه است و نسبت به دروس آکادمیک تاثیر گذاری بیشتری دارد. همچنین مهم ترین مولفه فعالیت‌های فرهنگی، دانشجو محور بودن این فعالیت‌هاست تا دانشجویان نقش آفرینی موثری را در این حوزه داشته باشند.

وی درباره فعالیت فرهنگی واحد تهران شمال گفت: تشکیل هسته‌های فرهنگی و دانشجویی، یکی از اقداماتی است که واحد تهران شمال درراستای اجرای هرچه بهتر سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها انجام داده است که اقدامی جدید در دانشگاه آزاد اسلامی محسوب می‌شود. در این راستا، هسته های دانشجویی در ده حوزه فرهنگی فعالیت دارند که شامل قرآن و عترت، نماز، هنری و ادبی، رسانه، مشاوره، ورزش و... می شود. در هرکدام از این حوزه‌ها، نزدیک به 100 الی 200 دانشجو عضویت دارند.

پیشوا اضافه کرد: هسته‌های فرهنگی و دانشجویی واحد تهران شمال تمامی فعالیت های خود را در چارچوب سند راهبردی فرهنگی دانشگاه انجام می‌دهند؛ اعضای این هسته‌های دانشجویی، پیشنهادهای خود را برای تحول در حوزه فرهنگی دانشگاه، در قالب برگزاری جلسات متعدد به مسئولان دانشگاه ارائه می دهند. این ایده‌ها ابتدا بازنگری و در نهایت به برنامه راهبردی تبدیل خواهد شد.

فعالیت مرکز مشاوره واحد تهران شمال

معاون فرهنگی و دانشجویی واحد تهران شمال یادآور شد: دانشجویان عامل اصلی اجرای برنامه‌های فرهنگی دانشگاه هستند؛ این موضوع دراجرای هرچه بهتر برنامه‌های راهبردی فرهنگی اثر گذار خواهد بود. همچنین دانشجویان با عضویت در این هسته‌های فرهنگی و دانشجویی، با مهارت‌های اجتماعی، مدیریت، مشکلات ضمن کار و برنامه ریزی صحیح آشنا می‌شوند و زندگی اجتماعی را تمرین می‌کنند.

وی با اشاره به خدمات مشاوره‌ای واحد تهران شمال بیان کرد: مرکز مشاوره ای واحد تهران شمال از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است که تاکنون، فعالیت های زیادی را انجام داده است. این مرکز مشاوره، انواع و اقسام خدمات مشاوره ای را در 14 رشته تخصصی مشاوره‌ای به دانشجویان و خانواده آن‌ها ارائه می دهد. مشاوره شغلی و کارآفرینی، روانشناختی، تحصیلی، حقوقی و سلامت جسمی از جمله فعالیت‌های این مرکز مشاوره محسوب می شود.

پیشوا افزود: دانشجویان که رشته های مشاوره‌ای و علوم تربیتی تحصیل می کنند، می توانند دوره کارورزی خود را در این مرکز مشاوره می گذرانند. همچنین هسته‌های مشاوره دانشجویی تحت عنوان «دانشجویان همیار» در واحد تهران شمال تشکیل شد که دستور العمل چند روز پیش سازمان مرکزی بر همین طرح الگو گرفته بود.

معاون فرهنگی و دانشجویی واحد تهران شمال در پایان خاطرنشان کرد: در مرکز مشاوره‌ای واحد تهران شمال، رویکرد روانشناسی و مشاوره اسلامی در دستور کار قرار گرفته است که مبتنی بر باورها و اعتقادات اسلامی، فرآیندهای درمانی روانشناسی اجرا می‌شود.

انتهای پیام/

108 / 167 امان الله پیشوا سند اسلامی شدن دانشگاه ها دانشگاه آزاد تهران شمال مشاوره اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سند اسلامی شدن دانشگاه ها دانشگاه آزاد تهران شمال مشاوره اسلامی فرهنگی و دانشجویی واحد تهران شمال سند اسلامی شدن دانشگاه ها معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال مرکز مشاوره فرهنگی دانشگاه گروه دانشگاه داشته باشند مشاوره ای آموزش عالی پیاده سازی عالی کشور مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۷۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، روح و روانم خیلی درگیر است و افسردگی امانم را بریده است، اما نمی‌توانم هزینه جلسات مشاوره با روانشناس را بپردازم. این گفته مسعود، جوان ۳۵ ساله است.
خدمات روانشناسی خدمات با تعرفه‌های بالایی است؛ به طوری که بیش از ۷۰ درصد مردم توانایی مراجعه به روانشناسان را ندارند. بهرام عین الهی،وزیر بهداشت سال گذشته از تحت پوشش قرار دادن این خدمات خبر داد.

اکنون ۲۰ درصد افراد جامعه به نوعی دچار اختلالات روان هستند و نیاز به حدود ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور داریم .براساس طبقه بندی‌های بین‌المللی، حدود ۴۰۰ نوع بیماری روانی داریم که سازمان روانشناسی و مشاوره نقش پررنگی در پیشگیری از ابتلا افراد جامعه به این‌ اختلالات دارد.

بیشتر بخوانید: نرخ پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد + جزییات

رئیس سازمان بیمه سلامت محمد مهدی ناصحی می‌گوید «سازمان بیمه سلامت خدماتی مانند روان درمانی فردی، خانواده درمانی، گروه درمانی و خدمت مشاوره را تحت پوشش قرار داده است».
به گفته ناصحی «سهم پرداختی سازمان در بخش سرپایی جهت خدمات فوق، معادل ۷۰ درصد تعرفه دولتی است».

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره علی فتحی آشتیانی به فارس می‌گوید« آنچه وزیر بهداشت درباره بیمه خمدات روانشناسی گفته این است که خدمات بیمه‌ای فقط مشمول روانشناسانی می‌شود که تخصص روانشناسی بالینی و سلامت دارند.اما اگر کسی نیاز به خدمات روانشناسی عمومی، تربیتی، شخصیت،مشاوره خانواده، شغلی و در کل که ۱۴ رشته می‌شود این رشته‌ها مشمول بیمه نمی‌شود.»

در حالی که به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تعداد متخصصان رشته‌های روانشناسی بالینی و سلامت بسیار کم است و همه خدمات روانشناسی نیازمند پوشش بیمه‌ای هستند؛اما برداشت وزارت بهداشت این بوده که روانشناسی فقط مشمول این دو گرایش است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1228740 برچسب‌ها روان شناسی

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات مشاوره ای رایگان در حرم حضرت معصومه(س)
  • ۲۴۰۰۰ خدمت مشاوره‌ای و روانشناسی به مددجویان کرمانشاهی ارائه شد
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد